De nieuwe Volkswagen Golf 7!

En zo zien wij hem graag, een goede verandering ten opzichte van het vorige model. Daar kunnen de mensen van Apple nog wat van leren. Volkswagen heeft ervoor gekozen om geen Golf 7 de showroom uit te laten rollen zonder touchscreen. Ja, alle Volkswagen Golf 7 modellen worden uitgerust met de nieuwe technologie op het gebied van aanraking en bediening. Dit begint al bij de prijs van €410,- voor het radiosysteem Composition Touch. Het instapmodel van audio oplossingen binnen de Golf 7.

Composition Touch
Composition Color
Composition Media
Discover Media
Discover Pro

Volkswagen Golf 7

Wij van Autopar.nl zijn natuurlijk erg geinteresseerd in het interieur en met name het geluidsysteem / navigatiesysteem van de Golf 7. Wij hebben ons laten informeren dat er 3 verschillende afmetingen van het scherm geleverd kunnen worden afhankelijk van welk type er wordt aangeschaft. Het gaat hier om een 5 inch, 5,8 inch en 8 inch radio/navigatiesysteem. Het instapmodel, de 'Composition Touch' is uitgerust met een 5 inch touchscreen en wordt standaard geleverd met de Comfortline. Het scherm is in het bekende contrast zwart - wit uitgevoerd, dit kende wij al bij de RCD310 en de RCD210 die in de Volkswagen Polo en Golf 6 te bewonderen waren.

Zoals de afbeelding hieronder illustreert is duidelijk te zien dat Volkswagen dit keer voor een geintegreerd radiosysteem is gegaan. Het geheel is bijzonder aardig weggewerkt in het dashboard waarbij er goed is gekeken naar de kleurstellingen en pasvorm, daarnaast zijn er genoeg, maar niet teveel draai- en drukknoppen toegevoegd met duidelijke beschrijving van haar functie, iets wat we ook kennen van de RNS510 en RNS310 systemen. Dit alles om het gebruikersgemak te vergroten. Er is een CD-sleuf en een AUX-in poort aanwezig zodat ook externe media dragers gebruikt kunnen worden t.b.v. audioplezier.

Golf 7 Radio Navigatie Volkswagenradio.nl

Wie de Golf 7 Trendline besteld kan qua radiosysteem een upgrade verwachten, het systeem van €870,- met een 5,8 inch touchscreen heeft iets leuks meegekregen, een bewegingssensor. Wanneer uw vinger in de buurt van het systeem komt zal het systeem automatisch overschakelen naar het bedieningsoverzicht. Daarnaast hebben ze goed gekeken naar de ontwikkelingen op touchscreengebied van de smartphones want er is ook een mogelijkheid om te 'swipen en sliden'

Wanneer u nooit meer de weg wilt kwijtraken in de Volkswagen Golf 7 wordt een navigatietoevoeging mogelijk, dit kost naar verluidt een extra €505,- Hier krijgt u dan wel minimaal 3 jaar de nieuwste kaarten bij van Volkswagen. Een DVD afspelen kan ook, maar dan zult u voor het topsysteem moeten gaan, de Discover Pro. Deze kost inclusief navigatie naar verluidt €2725,- Deze beschikt over stembesturing, 3D kaart navigatie en 64GB geheugen. Dat zijn een hoop films en MP3's dus. Een leuk nieuwtje is dat dit systeem ook als Hotspot gebruikt kan worden voor uw mobiele telefoon, maar dat was ook wel te verwachten in deze tijd van totale mobiele afhankelijkheid.

Wij zijn erg benieuwd hoe deze nieuwe generatie Volkswagen Golf 7 radio's en navigatiesystemen werken en zullen u ook direct op de hoogte brengen van eventuele binnengekomen gebruikerservaringen.

Golf 7 stuur Volkswagenradio.nl

Tot slot nog wat impressies van het nieuwe interieur. Goed om te zien dat Volkswagen heeft besloten net iets meer uurtjes te steken in het ontwerp van het stuur t.o.v. zijn omgeving. Deze sluit dit keer goed aan bij de rest van het interieur (bij de Golf 5 had hier beter naar gekeken kunnen worden, bij de Golf 6 was het al beter). Het gebruik van de materialen en kleuren komen hierin goed en stijlvol overeen met de rest van de dashboard.

Golf 7 Navigatie Volkswagenradio.nl