Golf xenon

Bij hebben veel te maken met xenon en dus ook xenon hoogteregeling bij Volkswagens en Audi's. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of xenon hoogteregeling verplicht is of niet. Het antwoord is ja, en nee.

Automatische hoogteregeling in uw Volkswagen, Audi, Seat en Skoda Xenon is niet per definitie verplicht. Maar de mogelijkheid om uw koplampen (net zoals bij halogeen) is verstellen is wel verplicht. Dit is dan ook een APK afkeurpunt. Dus bij de periodieke keuring en als u naast de weg wordt gezet en uw auto wordt gecontroleerd dan moeten uw xenon koplampen zijn voorzien van een valide en vooral juist werkende hoogteregelingsmanier.

De hoogteregeling kan automatisch (met servomotor en bediening op uw dashboard) of met een regelwiel aan de koplamp bevestigd.

Stel u wilt graag uw halogeen koplampen veranderen naar xenon koplampen. Uw auto is momenteel voorzien van een hoogteregeling via bediening op het dashboard (het draaiwieltje naast het stuur), dan betekent het niet dat uw nieuwe xenon verlichting ook hier ook op werkt na aansluiten. De servomotor op de halogeenlampen kunnen bij VW, Audi, Seat en Skoda niet zomaar over worden gezet op de Xenon koplampen.

U zult dus moeten kiezen voor nieuwe xenon servo's om in uw auto de hoogteregeling automatisch te bepalen of u kunt kiezen uit handmatige draaiwieltjes op de xenon lampen zelf die de monteur kan draaien om de xenon lampen op de juist hoogte te zetten. In het laatste geval, de meest economische, is het mogelijk om deze apart te bestellen bij ons.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 058 750 5956 of via 06 1244 5461 (ook whatsapp!)