Zelf een achteruitrijcamera inbouwen in je Caddy of VW Transporter? Tegenwoordig kunnen de achteruitrijcamera's niet meer zomaar ingebouwd worden in de Caddy en Volkswagen T5. Er moet het een en ander aangepast worden aan de bus om deze goed te monteren.

Tegenwoordig zijn er veranderingen aan de carrosserie van deze modellen doorgevoerd waardoor je een gat moet boren in deze carrosserie. Daarnaast moet je tegenwoordig ook de handgreepstijl aanpassen met een dremel of ander soort gereedschap om de juiste pasvorm te verkrijgen.

 Caddy VW camera

Houdt de afmetingen van deze foto aan. Het gat van rond 20 mm dat je daar ziet is niet in de carrosserie aanwezig wanneer de camera niet vanuit de fabriek is besteld. Immers, elke extra handeling die niet gedaan hoeft te worden in de fabriek wordt meestal ook niet gedaan. Het gat dient na het boren wel afgewerkt te worden met minstens een lakstift. Nee, het valt mee, dit roest echt niet zo snel weg. Afwerken met een lakstift moet genoeg zijn om roestvorming te voorkomen. Dat extra gat is nodig om de toevoer van bekabeling voor de achteruitrijcamera van de T5 en Caddy camera goed weg te werken.

Daarnaast zal je de handgreepstijl ook moeten aanpassen om de camera erin te krijgen. De achterzijde van de onderstaande afbeelding is bij deze houder al voorbereid (verkoopt Autopar.nl ook) maar is er ook prima zelf in te maken. Hier zit bij de standaard stijl een verstevigingsraster wat je weg kan zagen, hoeft niet te netjes want dit zie je toch niet meer terug. Wat wel netjes moet is het gat voor de camera zelf. Hoewel je hier ook nog wel 2 a 3 mm speling hebt aangezien de camera weer in een opzetstuk valt waar je deze in vast kan klemmen bij montage.

VW Caddy camera