Bij nieuwe navigatiesystemen ontstaan helaas ook wel eens problemen. De bekende problemen die wij tegenkomen bij de RNS510 bijvoorbeeld zijn als eens behandeld en nu wijden wij ook even een stukje aan de problemen die kunnen ontstaan met de RNS315 (met of zonder Bluetooth). De problemen die bij dit Volkswagen navigatie systeem kunnen voorkomen zijn weer compleet anders als de RNS510.

Wij krijgen soms de vraag m.b.t. de RNS315: 'Ik heb een RNS315 in mijn VW zitten, fabriek af. En toch doet deze het niet lekker, hij onthoudt zijn voorkeursnummers niet en vraagt ook vrij vaak opnieuw naar de code.' Een ander voorkomend probleem bij de RNS315 is het opnieuw opstarten van het systeem. Terwijl u rijdt of juist gewoon wanneer u net in de auto stapt. Het herhaaldelijk opnieuw opstarten van een RNS315 komt helaas ook voor en is op te lossen.

- Dit is een software probleem dat soms voorkomt bij de RNS 315. Dit heeft alles te maken met losse contactjes in het apparaat. Het is ook vaak te merken dat wanneer het apparaat 'warm' is gelopen dat deze probleemloos werkt. Dit is te repareren. Komt dit probleem weer terug? Nee, wanneer dit is gemaakt wordt dit beter gedaan dan blijkbaar de fabriek heeft nagelaten.Wilt u weten hoeveel het gaat kosten om het probleem te verhelpen? Neem contact met ons op!

Als derde probleem bij de RNS315 horen wij de mislocatie. Dus: 'Wij rijden met een VW uitgerust met een RNS315 door de stad en opeens denk het systeem dat wij op de snelweg zitten'.

Dit hoeft niet altijd aan het systeem zelf te liggen. Wanneer de RNS315 het GPS signaal kwijt is kan het aan twee problemen liggen. Of de aansluiting van de RNS315 op de GPS ontvanger is kapot/zit scheef, of de GPS ontvanger dient vervangen te worden. Wanneer u een haaienvin op dak van uw VW heeft zitten, geen nood. Een GPS ontvanger is na die tijd gewoon in te bouwen. Deze kost in alle gevallen €22,50 en is hier in shop gewoon te bestellen.

De geschetste problemen komen heel enkel voor, weerhoudt dit u er niet van voor een RNS315 te kiezen. Elk apparaat kan onderhevig zijn aan fabriekfoutjes, de RNS315 springt hier t.o.v. andere vergelijkbare apparaten absoluut niet boven uit. Wij durven nog gerust een jaar garantie te geven!

GPS ontvanger, diverse VW navi systemen

• Bent u geinteresseerd in een gebruikte RNS315 met bluetooth (zonder problemen en een jaar garantie) €699,-!

• Bent u geinteresseerd in een gebruikte RNS315 zonder bluetooth (zonder problemen en een jaar garantie) €499,-!

• Bent u geinteresseerd in een nieuwe RNS315 met bluetooth (zonder problemen en een jaar garantie) €949,-!