RNS510 navigatie gestolen? Het kan gebeuren, je komt 's ochtends bij je VW en wat is dit nou.. een gat in je dashboard waar gisteravond nog een RNS510 te vinden was! Niet bijzonder veel inbraakschade, maar wel jouw peperdure RNS510 navigatiesysteem kwijt. Je bent er wellicht voor verzekerd, maar dit zorgt toch voor een hoop ongemak. Hoe kan je dit zo snel mogelijk oplossen en moet er wel weer een RNS510 in?

Het is een populair VW systeem om te ontvremen, de RNS510. Waarom? Omdat het een betrekkelijk prijzig systeem is met een redelijke restwaarde op de helersmarkt. Vooral in de grotere steden en in het westen van Nederland komt het vaker voor dat er 4 a 5 systemen op een avond in een straal van 10 km worden gestolen. Dit zou betekenen dat er met een busje wordt rondgereden en de inbraken snel gebeuren. Vantevoren wordt er gespot, je auto is al bekend bij het dievengilde voordat deze hun slag slaan.

Volkswagen diefstal RNS510

Er zijn diverse mogelijkheden om je auto open te krijgen. Wat wij vaak te horen krijgen is: ruit ingetikt, forceerschade deur, maar wij horen ook genoeg 'er was verder geen schade'. Dat is toch bijzonder. Hebben ze dan de sleutel? In veel gevallen, ja, ze hebben de sleutel. Heeft u uw sleutels nog, ook na de inbraak? Dat maakt niet uit. Wanneer u gebruik maakt van uw afstandsbediening om uw deuren op slot te doen zend u een signaal uit, dit signaal kan door iemand met een laptop en de speciale software uit de lucht worden gepikt en zo wordt er een tijdelijke 'nep-sleutel' gemaakt. Wanneer de inbraak plaatsvind wordt dit signaal weer uitgezonden, uw auto gaat open en uw alarm deactiveerd.

Vanwege de veelal modulaire opbouw van Volkswagen's en Audi's is het daarna een peulenschil om de RNS510 een beetje rap uit uw auto de halen. De stekkers in de achterzijde gaan er sneller uit door ze er netjes uit te klikken dan eraf te knippen.

Maar wat nu? U heeft geen systeem meer, maar er moet wel wat in die auto. Het liefst dat uw bluetooth ook weer werkt, of dat u in ieder geval weer navigatie heeft. Dan staat u voor enkele keuzes. Een gebruikt toestel of een nieuwe? Wij leveren een nieuwe RNS510 P versie al voor €995,- incl. btw, inclusief anti-diefstalschroeven. Ook is er de nieuwe RNS315 met bluetooth, minder diefstalgevoelig en al vanaf €895,- incl. btw, inclusief anti-diefstalschroeven. Inbouwen en programmeren kunnen wij natuurlijk ook.

Overweegt u een partij als Markplaats.nl dan maar in te schakelen of op een advertentie op internet te reageren met zoveel spelfouten dat u eigenlijk niet weet wat er staat? Dan koopt u wellicht een gestolen systeem zodat u eigenlijk de dief beloont voor zijn noeste arbeid. Niet bij Autopar.nl. Wij scannen alle serienummers en controleren dit met de database van de Nederlandse Politie. Daarnaast kijken wij naar potentiele schade die veroorzaakt zou kunnen zijn door inbraak. Wij maken gebruik van geregistreerde handelsondernemingen in binnen- en buitenland en kopen nooit in van particulieren.

Gestolen RNS510 systemen zijn direct te herleiden, geen bedrijf wil hiermee geassocieerd worden. Onze RNS510 P systemen zijn zelfs nieuw en komen zo uit de fabriek van Volkswagen. Op onze gebruikte RNS510 systemen geven wij 1 jaar garantie, op onze nieuwe RNS510 P systemen zelfs 2 jaar.

Moet u nog wel een navigatiesysteem RNS510 plaatsen?
Sommige mensen zijn er na diefstal helemaal klaar mee, dat is begrijpelijk. De iPhone en Android navigatie op uw telefoon/smartphone is erg handig, up to date en wij hebben zelfs radio's die Apple Carplay ondersteunen waarmee u uw iPhone kunt aansluiten en gewoon kunt navigeren op de RCD660 Apple Carplay!

Lees ook: Nog wel navigatie in uw Volkswagen? Uw smartphone is toch net zo goed?

Navilock
U kunt er voor kiezen een beveiligingsmethode in uw auto toe te laten passen. Speciaal voor de VW navigatie systemen is de navilock ontwikkeld. Een soort metalen kap die over de RNS510, RNS310 of RNS315 geplaatst kan worden. Werkt deze navilock ook? Ja, wij hebben eigenlijk nog geen verhalen gehoord of een geslaagde diefstal terwijl de navilock juist wast gemonteerd. Het enige nadeel, elke keer dat je auto uitstapt moet je de metalen kap plaatsen. Wanneer uw RNS510 is ontvreemd voor uw huis, waar uw auto altijd staat, dan weten de dieven waar uw auto staat en reken er maar op dat ze binnen een paar maanden terug komen om te kijken of u een verse RNS510 heeft geregeld.

U kunt ook de overweging maken een RNS310 / RNS315 te plaatsen, deze zijn niet zo in trek in vergelijking met de RNS510 en worden meestal met rust gelaten. Maar dit is natuurlijk geen garantie. U zult zich ertegen moeten wapenen, uw auto niet elke keer op dezelfde plek zetten of uw auto binnen zetten. De navigatiedief van tegenwoordig wordt helaas steeds brutaler en diefstallen gebeuren nu zelfs overdag. Heeft u vragen omtrent een nieuwe RNS510 of de beveiliging hiervan, neem dan contact met ons op met boven en onderstaand telefoonnummer.

Autopar.nl werkt er in ieder geval aan om de diefstal van deze systemen terug te brengen door serienummers op eerlijke afkomst te checken bij de Politie, de RNS510 safecodes altijd bij laten leveren, ons niet in te laten met vage marktplaats advertenties en bijzonder goedkope aanbiedingen van iemand die nog wel zo'n systeem heeft liggen. Pas altijd op, wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dit meestal ook zo.

Wilt u geen RNS510 meer in uw auto omdat u niet weer op de inbraakschade zit te wachten? U kunt overwegen een RNS310 of RNS315 met bleutooth te plaatsen, deze zijn beduidend minder in trek dan de RNS510 bij dieven. Heeft u helemaal geen vertrouwen meer in de Volkswagen navigatie dan kunt u een RCD360 of RCD660 overwegen. Deze radio systemen hebben alle multimedia oplossingen: USB/SD/AUX/Bluetooth bellen.