SD kaart RNS510

Wil je informatie over de SD kaarten die in de RNS510 geplaatst kunnen worden? Dit korte artikel gaat over SD gebruik in uw RNS510. De eerste vraag, bestaan er speciale SD kaarten voor de RNS510 met software/wegenkaarten erop? Het anwoord is nee, deze bestaan niet. Je kan een RNS510 update door een RNS510 wegenkaarten DVD. Dit heeft dus niks met een SD kaart te maken. Navigatiesystemen zoals de RNS310 en RNS315 zijn wel voorbereid op wegenkaarten via de SD slot.

Hoe groot mag het aantal GB's van de kaart zijn?

Dat hangt van de versie van je RNS510 af. Heb je een RNS510 B versie gebruik dan niet een SD kaart groter dan 2 GB. Een B versie herken je aan het symbool luidsprekertje/info teken naast de eject knop van de DVD speler op je RNS510 B. Is het een C versie of hoger dan is dit een klein sterretje. De RNS510 B kan niet goed omgaan met geheugens meer dan 2 GB en zal bijzonder traag reageren en of inladen.

Vanaf de RNS510 C versie kan je wel meer dan een 2 GB SD kaart inladen maar houdt er rekening mee dat hoe meer MP3's erop staan, des te langer het duurt voordat deze ingeladen is. Gebruik nooit meer dan 32 GB om inlaad problemen te voorkomen.

Het Merk

Dat maakt echt niks uit, natuurlijk heb je diverse merken die tot de A en B categorie vallen, maar daar mogen wij ons niet over uitlaten. Je kunt SD kaarten tegenwoordig overal krijgen. Online, of gewoon bij de kruidvat of de betere elektronicazaak.

SD/SDHC?

De oudere RNS510 A of B's kunnen niet omgaan met SDHC, althans, doorgaands niet..soms komen wij een toestel tegen die geen centje pijn vertoont. Dat heeft met je firmware te maken. Tot firmware 1100 kan tot maximaal 4 GB, maar wij raden 2 GB aan. Heb je een C versie of hoger? Dan is een SDHC ook geen probleem.

Formatteren en formaten

Altijd doen alvorens je deze gaat gebruiken. Gebruik gewoon de optie FAT32 (standaard) en zet er wat MP3's op. De SD kaart in de RNS510 laat niks anders zien dan MP3. Dus films etc. worden niet weergegeven.

formatteren SD kaart RNS510

Heb je nog meer vragen betreft SD kaarten of RNS510's? Neem dan contact op met Autopar.nl op 058 750 5956