Top 10 winterbanden Volkswagen

Op zoek naar goede winterbanden? Maar welke moet u dan uitkiezen? Autopar.nl heeft diverse tests onderzocht en vergeleken met de prijs en kwaliteit. Hieruit is een top 10 winterbanden ontstaan speciaal voor Volkswagen's, Audi's, Seat of Skoda's. Er is geen rekening gehouden met A of B merk, dus als u hier een voorkeur voor heeft dan zal u hier zelf rekening mee kunnen houden. Dus wilt u uw Volkswagen, Audi, Seat of Skoda voorzien van goede winterbanden tegen een zachte prijs? Dan kunt u kiezen uit een van deze winterbanden! Klik op de link voor de prijzen en meer informatie.

Op vakantie met winterbanden
Winterbanden zijn ideaal voor grip in de winterperiode. In Duitsland zijn ze zelfs verplicht wanneer het weer het vereist. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Houdt er rekening mee dat Duitsland geen vaste periode heeft waarin het gebruik van winterbanden verplicht is, dus dat kan betekenen dat ook buiten de wintermaanden er sprake kan zijn van omstandigheden die winters kunnen zijn.

Voor goede grip dient een winterband van een minimale profieldiepte van 4 mm te zijn voorzien. Een profieldiepte van minder dan 4 mm verliest zijn eigenschappen.

Top 10 Winterbanden Volkswagen, Seat, Skoda en Audi

1. Continental ContiWinterContact TS850
2. Dunlop SP Winter Response 2
3. Michelin Alpin A4
4. Firestone Winterhawk
5. Fulda Kristall Montero 3
6. Vredestein Snowtrac 3
7. Pirelli Snowcontrol Serie 3 (Winter 190)
8. Sava Eskimo S3+
9. Hankook Winter i*cept RS 
10. Toyo Snowprox S943

Deze winterbanden passen onder de volgende VAG auto's:

Volkswagen up!
Volkswagen Golf 5 (ook onder de Plus)
Volkswagen Golf 6 (ook onder de Plus)
Volkswagen Caddy
Volkswagen Touran
Volkswagen Golf 7
Volkswagen Golf 7 Sportsvan
Volkswagen Jetta
Volkswagen Sharan
Audi A3 8P (2003 - 2012)
Audi A4 (2004 - 2007)
Seat Leon (2010 - 2012)
Skoda Octavia (2005 - 2013)
Skoda Mii
Skoda Citigo

Frankrijk winterbanden?
In Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht wanneer dit aangeduidt wordt met een verkeersbord. Houdt er rekening mee dat de minimum profieldiepte voor winterbanden in Frankrijk 3,5 mm betreft. De winterbanden moeten daarnaast ook zijn voorzien van M+S aanduiding.

Duitsland winterbanden?
In Duitsland zijn winterbanden alleen verplicht wanneer er 'winterse' omstandigheden aan de orde zijn, denk hierbij dus aan ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Ook buiten het winter seizoen kunnen deze omstandigheden voorkomen!

Belgie winterbanden?
Net zoals in ons land zijn winterbanden niet verplicht, maar worden wel aangeraden bij winterse omstandigeden, dit geldt overigens ook voor Luxemburg.

Heeft u een ander type Volkswagen of zoekt u een andere maat? Ook daar kan Autopar.nl een passend winterbanden voorstel doen, dit rijtje is de top 10 van best geteste winterbanden. U kunt ons bereiken op 058 750 5956.