GPS ontvanger problemen

Elke Volkswagen of Audi heeft wel eens een verkeerde GPS fix. Of je nu in een Volkswagen of Audi rijdt, wij rijden allemaal wel eens door de stad met hoge gebouwen of een tunnel. Goed, dit hoeft geen probleem te zijn. Als het signaal hierna netjes terugkomt is er niks aan de hand. Maar wat nu als u consequent een verkeerde GPS fix heeft, of deze is de weg kwijt op de raarste momenten?

Wat kan je doen om dit te verhelpen?

9 van de 10 keer ligt dit aan de plaatsing of de werking van de GPS antenne. Heb je deze zelf geplaatst of door een bedrijf laten doen of zit er een haaievin op dak? Een verkeerde GPS positie op je RNS315, RNS310 of RNS510 zijn geen klachten die doorgaans door een defect navigatiesysteem komen, het is wel mogelijk dat de GPS ontvanger kapot is. Ook de GPS ontvanger in de haaievin op dak gaat geregeld kapot door oxidatie.

Waar in de auto is de GPS ontvanger geplaatst? Iets wat u doorgaands niet weet. Zelf de GPS ontvanger geplaatst? Deze moet zo dicht mogelijk bij het raam, onder het dashboard geplaatst zijn. Enig staal o.i.d. wat er tussen zit zorgt voor slechte ontvangst. De stroom eraf halen of terugzetten naar fabrieksinstellingen zal het probleem niet verhelpen.

Wanneer je bij RNS310 en RNS315 op het 'i' (infomatieknop) drukt rechtsboven (naast de eject knop) kan je zien hoeveel GPS satellieten je vindt (bij beweging van de auto moeten dit minimaal 3 a 4 zijn, liefst meer). Bij de RNS510 vindt je via 'navigatie - mapweergave - weer op map drukken - op 'kompas' drukken en dan GPS viewer selecteren'. Staat deze constant op 0? Dan is je GPS ontvanger hoogstwaarschijnlijk in je Volkswagen kapot en kan je dit verhelpen dat de onderstaande GPS ontvanger toegepast kan worden. Deze kunnen wij in Zeist of Leeuwarden voor uw inbouwen.

Wat je kan doen om te controleren of de gps ontvanger echt kapot is, is het volgende: Schroef uw RNS of Audi navigatie los, trek deze naar voren (niet afkoppelen) en zorg ervoor dat je de GPS ontvanger door de draad te volgen te pakken krijgt (blauwe stekker). Leg deze vervolgens onder het raam bovenop je dashboard. Rijdt hier een stuk mee, als de problemen zijn verholpen, bouw het geheel weer terug en zorg ervoor dat de GPS ontvanger onder maar dicht tegen het dashboard aanzit, zo dicht mogelijk bij het raam, gebruik desnoods dubbelzijdig tape.

Heeft u een haaienvin op dak waar de GPS ontvanger in zit? Volg toch de draad tot op zekere hoogte, er kan achteraf een GPS muis (onderstaande afbeelding) ingebouwd zijn. Werkt dit allemaal niet? Bestel dan een nieuwe VW GPS ontvanger en probeer bovenstaande opnieuw. Houdt er rekening mee dat de VW navigatie de eerste 10 minuten nog problemen heeft met connecten, dit moet na 10 minuten rijden wel opgelost zijn.

GPS signaal laten repareren
Natuurlijk kunnen wij uw GPS signaal weer terug krijgen. U kunt in Zeist of Leeuwarden dit probleem laten verhelpen. Neem contact op met 058 750 59 56 voor meer informatie en prijzen.