Wilt u een originele Volkswagen radio (met Apple Carplay) of bijv. een RNS510 aanschaffen? Let dan goed op! Er zijn veel aanbieders die de RNS510 Look of RNS510 Replica radio op hun website aanbieden. Het is belangrijk dat u door heeft dat dit geen originele radionavigatie systemen van Volkswagen zijn. Dit is doorgaans Chinese imitatie. Het is jammer dat webshops in kwestie dit niet duidelijk aangeven en zelfs adverteren met 'Volkswagen RNS510' wat natuurlijk niet juist is. Een betere titel zou zijn: 'Radio navigatiesysteem geschikt voor een Volkswagen. Chinese imitatie / replica van de RNS510'. Dit wordt helaas niet zo aangeboden omdat dit potentiele kopers afschrikt. Dit geeft gelijk aan dat er iets niet juist is.

De RNS510 Look, RNS510 replica of de RNS510 Android 6.0 wordt vaak aangeboden tussen de €200 en €600,- en deze pretenderen vaak een hoop functies te hebben. Helaas komen wij maar wat vaak tegen dat de bluetooth niet goed koppelt en/of de radio een blikkerig of schel geluid geeft. Dit ligt niet aan uw luidsprekers, maar aan de RNS510 Look of RNS510 Replica. Heeft u bijvoorbeeld dat uw accu binnen no-time leeg is van uw Volkswagen, Audi Seat of Skoda na plaatsing van een RNS510 Look? Ook dat ligt aan de RNS510 Look. Via Ali kunt u overigens dit toestel voor onderstaande bedrag netjes aanschaffen. Wij hebben contact met deze leverancier opgenomen en bij een afname van 5 stuks mochten wij ze voor $68 per stuk inkopen incl. verzending naar NL. Goedkoop natuurlijk, jammer van de kwaliteit. Hebben wij dus niet gedaan.

RNS510 Look kopen

Let wel, de aanbieders die deze RNS510 look aanbieden zijn niet illegaal bezig, de prijzen zijn lager dan een origineel Volkswagen RNS510 systeem en de advertenties claimen doorgaands dat het systeem net zo goed en net zo sterk is. Bij deze statement plaatsen wij van Autopar.nl toch sterk onze twijfels.

Wij spreken geregeld RNS510 Look navi radio's klanten en willen graag dat wij de systemen repareren omdat ze slechte ontvangst hebben of er is iets kapot of er is iets mee gebeurd. Ook de RNS510 origineel VW kan kapot gaan en die repareren wij wel en bieden wij ondersteuning. De RNS510 Look of de RNS510 replica is niet origineel Volkswagen en wij staan dus niet in voor de kwaliteit. Wij en Volkswagen Nederland bieden ook geen garantie/ondersteuning als de RNS510 Look schade aan uw auto of het boordnet van uw Volkswagen veroorzaakt heeft omdat deze moet samenwerken met originele VW apparatuur/boordnet.

Het nieuwere type, de RNS510 Android 6.0 is ook weer een productie uit Azie. Ook in dit geval konden wij deze voor $74 met verzending per 5 stuks krijgen van de aanbieder. Denk goed na voordat je zoiets koopt, goedkoop is in dit geval zeker weten duurkoop.

RNS510 Look Android 6.0

Wij hebben in onze looptijd als 'radio kenner' toch aardig wat systemen gezien en meegemaakt. Een hoop ervaringen bij verschillende systemen krijgen wij ook van onze klanten door. Geregeld koopt een klant een originele RNS510 of een RNS310 bij ons en verteld dat hun eerder aangeschafte systeem een RNS510 Look, of een RNS310 Look bleek te wezen terwijl ze dachten origineel VW te kopen.

Dus let op bij de aanschaf van een radio navigatie systeem! Wanneer u een origineel VW systeem wilt hebben, de RNS Look of RNS510 Look navigatie radio's zijn niet origineel VW. U kunt natuurlijk altijd kiezen voor de Chinese imitatie, er zijn mensen die er  tevreden mee zijn. Ook wij hebben ooit eens nagedacht om deze systemen aan te bieden op onze website, maar na een paar ervaringen aan te hebben gehoord en zo'n systeem eens goed onder handen te hebben genomen is onze conclusie: Een RNS Look of RNS510 Look systeem is er eentje die wij nooit zullen aanbieden of verkopen, ook ondersteuning zullen wij hier nooit op geven.

Voorbeelden van systemen die worden aangeboden als RNS510 of RNS510 Look die niet origineel Volkswagen zijn. Autopar.nl en Volkswagen Nederland bieden dan ook geen ondersteuning aan deze toestellen, ook niet wanneer deze schade toebrengen aan uw auto of het boordnet van uw auto:

Een chinees RNS510 imitatie toestel

RNS510 Look kopen online bol.com

Bovenstaande is imitatie, onderstaande de echte Volkswagen RNS510:

RNS510 Autopar Volkswagen

Hier is duidelijk te zien dat er maar 1 SD kaart lezer netjes in het midden is te vinden. Ook is te zien dat de draai en drukknoppen zienderogen anders zijn dan de RNS510 Look types. Het knopje rechtsboven naast de eject-knop is een luidspreker met een Info teken. Dit is origineel VW maar kan ook een sterretje zijn! Ook dat is een origineel VW toestel, dit geeft enkel een andere versie VW RNS510 aan. Met sterretje is RNS510 C of hoger, luidspreker met Info teken is een RNS510 A of B Versie.

Gebruikte VW RNS510 toestellen met code en een jaar garantie
Nieuwe VW RNS510 toestellen met code en twee jaar garantie

Wilt u gewoon een multimedia radio van Volkswagen of Skoda die alles kan? Overweeg dan de Volkswagen RCD660+ Apple Carplay

RCD660+

Origineel Volkswagen - Bluetooth handsfree, Apple Carplay (optioneel), Navigeren via Apple Carplay, Spotify, Bluetooth audio streamen: Betaalbaar. De VW RCD660+

*Let op! De eerste twee afbeeldingen zijn van RNS510 imitatie toestellen die significante overeenkomsten tonen met de originele RNS510 en worden gepresenteerd/aangeboden zijnde Volkswagen RNS510 toestellen, wij bieden geen ondersteuning aan deze toestellen. Dit artikel is bedoeld om de verschillen aan te geven tussen de RNS510 Look en de RNS510 origineel VW omdat onze klanten dit vaak als verwarrend ervaren.

Lees ook: Nog wel navigatie in uw Volkswagen? Uw smartphone is toch net zo goed?

Heeft u ervaringen met de RNS510 Look of Android 6.0 RNS510? Deze vernemen wij graag! U kunt uw reactie onder dit artikel achterlaten, als uw mening/ervaring iets toevoegd aan dit verhaal dan plaatsen wij deze online.